Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.10.2004. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся круглий стіл “Вплив культури та мистецтва на духовне формування особистості”

В приміщенні бібліотеки Свято-Покровського кафедрального собору Хмельницького відбувся круглий стіл на тему: “Вплив культури та мистецтва на духовне формування особистості” у якому взяли участь викладачі та студенти Хмельницького інституту МАУП імені Предстоятеля УПЦ Блаженійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, викладачі Хмельницького Гуманітарно-педогогічного інституту, представники духовенства єпархії: секретар єпархіального управління протоієрей Олександр Дацюк, прес-секретар Хмельницької єпархії – протоієрей Петро Задвірний, настоятель храму с. Маломолинці – протоієрей Степан Кньовець.
Після виступу Архієрейського хору Хмельницького Свято-Покровського кафедрального собору з доповіддю про відношення культури й творчості до Православної Церкви й про роль церковної культури у духовному вихованні особистості зокрема виступив протоієрей Олександр Дацюк.
Регент Архієрейського хору, старший викладач кафедри хорового диригування Хмельницького Гуманітарно-педагогічного інституту Іванішина Людмила Трохимівна виступила з доповіддю на тему “Роль церковного співу у виховному процесі”.
Прес-секретар Хмельницької єпархії протоієрей Петро Задвірний виступив з доповіддю: “Іконопис – жанр церковного мистецтва”, а протоієрей Степан Кньовець – ”Храмова архітектура – проповідь у камені”. Після обговорення питань, які задавали студенти, було організовано перегляд православної телепередачі Хмельницької єпархії “Дзвони Православ’я”.
Висновком, до якого прийшли учасники круглого столу, була констатація факту існування явища “духовного резонансу”, згідно якого кожне зовнішнє враження не проходить даремно, але відбивається на духовному стані людини, тож, особливо сьогодні, коли зовнішній світ не завжди дає нам позитивні враження, але навпаки часто сповнює душу дисонансом, який калічить її, особливо молодь. Саме тому, людина мусить знаходити час для знайомства з безцінною церковною культурою з метою мати здорову душу для повноцінного життя у світі та плідної праці на благо держави.
Прес-служба Хмельницької єпархії