Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛОНДОН. МЗС Британії «ретельно відстежує» плани українського уряду заборонити УПЦ


Міністерство закордонних справ Великої Британії «ретельно відстежує» плани українського уряду щодо заборони Української Православної Церкви – найстарішої та найбільш широко підтримуваної християнської церкви в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на express.co.uk.

Висвітлюючи намір Верховної Ради України проголосувати за законопроект 8371, який передбачає повну заборону УПЦ, у британському виданні «express.co.uk» опублікували дослідження, у якому вказаний закон був охарактеризованим таким, що «не тільки забороняє релігію публічно, але й забороняє українцям сповідувати віру у своїх домівках».

У виданні зазначають, що колишній помічник держсекретаря США з питань демократії, прав людини та праці Роберт Дестро «засудив зусилля України з усунення релігійної свободи як “пародію”». Роберт Дестро назвав це «законом, який накладає колективне покарання на невинних парафіян, священників і парафіяльні громади, єдиним “злочином” яких є сповідування віри, яку вони знають з дитинства». Також він казав, що «тільки тоталітаристи оголошують своїх громадян зрадниками, тому що вони відмовляються визнати державний контроль над своїми релігійними переконаннями, практиками, асоціаціями чи лідерами».

Також британські журналісти звернули увагу, що лише минулого місяця українська влада заблокувала доступ до низки сайтів, які публікували інформацію про розвиток ситуації в УПЦ.

Як зауважують в «express.co.uk», Міністерство закордонних справ Великої Британії заявляло, що «ретельно відстежує» плани українського уряду щодо заборони найстарішої та найбільш широко підтримуваної християнської церкви в країні.