Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В Київських духовних школах пройде Міжнародна науково-практична конференція


З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 24 жовтня в Києві відбудеться ХV Міжнародна науково-практична конференція: «Духовна та світська освіта: Історія взаємин – сучасність – перспективи». Організатором конференції виступає Київська духовна академія і семінарія Української Православної Церкви. Про це повідомляє КДАіС.

У 2023 році виповнюється 90 років з дня блаженної кончини останнього ректора дореволюційної Київської духовної академії священносповідника Василія (Богдашевського, 1861–1933), а також 90 років з дня смерті відомого богослова професора Київської духовної академії Василія Ілліча Екземплярського (1874–1933). Як св. Василій, так і проф. В.І. Екземплярський зробили вагомий внесок у розвиток богословської науки. Також обидва вони явили приклад сповідництва у часи, коли атеїстична радянська влада розгорнула в Україні широкі гоніння проти Церкви.

Тому у 2023 році на традиційній щорічній конференції у Київських духовних школах планується приділити особливу увагу життєвому шляху та спадщині св. Василія (Богдашевського) і проф. В. І. Екземплярського, а також долі інших професорів та випускників КДА у післяреволюційний період.

У центрі уваги конференції будуть наступні питання:

Життєвий шлях та богословська спадщина священносповідника Василія (Богдашевського);
Життєвий шлях та богословська спадщина професора В. І. Екземплярського;
Доля професорів та випускників КДА після встановлення в Україні радянської влади;
Новомученики та сповідники ХХ ст.: вивчення їхнього життя та подвигу;
Історичний шлях Православної Церкви в Україні в ХХ ст.;
Проблеми і перспективи вивчення історії Київських духовних шкіл;
Шляхи розвитку богословської науки в незалежній Україні.

Також на конференції будуть працювати секції для аспірантів та студентів з усіх напрямків богословської науки (біблеїстика, богослов’я, патрологія, історія Церкви, церковно-практичні дисципліни).

До участі в конференції запрошуються викладачі, аспіранти та студенти духовних та світських навчальних закладів, спеціалісти в галузі богослов’я, філософії, історії, педагогіки.

Форми участі: очна та дистанційна (онлайн).

Робочі мови конференції: українська та російська.

Регламент доповідей — до 20 хвилин.

Місце проведення: Україна, місто Київ, Київська духовна академія (адреса – Покровський Голосіївський чоловічий монастир, вул. полковника Затєвахіна, 14).

Матеріали конференції планується частково видати в журналі «Труди Київської духовної академії». Тексти доповідей для публікації слід направляти до Оргкомітету в електронному вигляді.

Вимоги до текстів:

Текст подається українською або російською мовою.
Текст має бути набраним в редакторі MS Word та збереженим у форматі doc або rtf.
Шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1,5.
Текст обов’язково повинен містити назву доповіді, прізвище, ім’я, по-батькові, священний сан, науковий ступінь автора, назву організації, яку він представляє, та його посаду.
Посилання на джерела та літературу подаються знизу кожної сторінки.

Тексти доповідей не рецензуються. Рішення про можливість публікації доповідей приймає Видавнича група Київської духовної академії.

Електронну реєстрацію учасників конференції відкрито за адресою: https://forms.gle/BQmLhMNKizPXR6Vh9 (ввести в адресний рядок браузера).

Заявки та тексти доповідей приймаються Оргкомітетом до 11 жовтня 2023 р.

Оргкомітет забезпечує харчування та проживання учасників під час роботи конференції.

Проїзд — коштом направляючої сторони.

Адреса Оргкомітету: 03041, Україна, Київ, вул. Полковника Затєвахіна 14, Київська Духовна Академія, ученому секретарю архімандриту Митрофану (Божку).

Телефон для довідок: +38 (073) 431-47-19 (приймальня ректора, 9:00–15:00)

E-mail: kda.orgkom@gmail.com (Оргкомітет)