Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Позбавлена храму Громада УПЦ села Івачків відсвяткувала престольне свято


Перше престольне свято, після рейдерського захвату церкви прихильниками ПЦУ, відзначила релігійна громада УПЦ села Івачків. Молились у хатині, яку облаштували під храм. Було багато світла, щирості та молитви. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

21 вересня , у день Різдва Пресвятої Богородиці, у селі Івачків Здолбунівського благочиння відзначили престольне свято. Це перший празник релігійної громади УПЦ поза рідним храмом. Молилися віряни у хатині, яку облаштували як домову церкву.

Помолитися разом з християнами, котрі залишились вірними Української Православної Церкви, приїхали священники, диякони єпархії. Духовенство зазначає, що підносити молитовні прохання у таких умовах якось особливо трепетно, хоч, можливо, не зовсім комфортно. Відчувається благодать і спорідненість з православними предками, котрі так само колись змушені були молитися по хатах, аби стояти у вірі, кажуть священники.

” Я не перестаю цитувати Нагорну проповідь Христа: “Радуйтесь та веселіться, бо нагорода ваша велика на небесах» Ми пережили чимало негативу, були і сльози та біль, але водночас ми зрозуміли наскільки істинні та чистим серцем люди обʼєдналися навколо Христа та Церкви”, – зазначає протоієрей Віталій Харкевич, настоятель парафії Різдва Богородиці в Івачкові.

Нагадаємо, що міжконфесійний конфлікт навколо Різдва -Богородичної церкви села Івачків розпочався весною 2022 року. 11 вересня 2022 року Різдво – Богородичний храм в селі Івачків був опечатаний з умовою, що до рішення суду жодна з громад не служитиме в храмі. Але прихильники ПЦУ, порушивши домовленості, 14 жовтня зрізали замки та зайшли в храм. Відтоді віряни УПЦ молилися біля поклінного хреста, що навпроти церкви, а згодом обладнали тимчасовий храм у сільській хаті.