Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СВЯТОГІРСЬК. Вінницька єпархія доправила 22 тонни допомоги Лаврі


22 квітня до Свято-Успенської Святогірської лаври прибула гуманітарна допомога від Вінницької єпархії. До вантажу увійшли продовольство та побутова хімія. Про це повідомляє пресслужба Вінницької єпархії.

Збір допомоги для Святогірської обителі було проведено з благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія та з ініціативи керівника єпархіального відділу соціального служіння і благодійності диякона Георгія Толчева.

Отець Георгій займається організацією збору та доставки гуманітарної допомоги для Святогірської лаври понад десять років, нинішній вантаж з Вінничини став двадцять дев’ятим.

Вантаж, доставлений до монастиря, включав у себе п’ятнадцять тонн овочів (буряк, картопля, морква та цибуля), чотири тонни консервації, дві тонни яблук і одну тонну побутової хімії.

Загальний обсяг допомоги насельникам лаври та особам, які знайшли в ній прихисток, склав двадцять дві тонни. Участь у її зборі взяли всі благочиння Вінницької єпархії, а також жителі інших регіонів України. Частину продуктів було закуплено на надіслані єпархією пожертвування.

У Вінницькій єпархії висловлюють вдячність благодійникам і підприємствам, які посприяли успішному здійсненню цієї гуманітарної поїздки.