Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.10.2004. ВІННИЦЯ. Громадська організація “Держава” та єпархіальне управління нагородили учасників дитячого конкурсу

Постійно доводиться чути, що юне покоління українців загублене для суспільства. Одні наркомани і нероби. Але серед школярів є немало дітей, для яких основними є духовні цінності. Це чудово. З метою підтримку таланту і бажання підлітків зробити цей світ кращим, вінницька обласна організація ВО “Держава” оголосила конкурс на тему: “Біблія сильна не так своїми історіями, в ній розказаними, як духовним змістом, що ці історії наповнює”.
З 39 творів школярів Вінниці і шести районів області, що були представлені у фіналі, журі відібрало 15 найкращих.
Всі автори творів, що по-своєму розкрили зміст висловлювання Григорія Сковороди, визнані переможцями і отримали призи від організаторів. Це – фотоапарати, радіоприймачі, шкільні ранці, футбольні м’ячі та ін. А гран-прі дістався 15-річній Олександрі Устенко, учениці Борівської школи Чернівецького району. Саша написала твір у віршах, причому її склад мало поступається визнаним майстрам української поезії.
Ідея віршованого викладу теми прийшла дівчині не випадково, вона вже 5 років пише вірші. А в майбутньому юна поетеса мріє стати журналісткою.
За словами представника Вінницького єпархіального управління диякона Владислава Демченко, який вручав призи переможцям, подібні заходи дозволяють не просто говорити про духовність, але й виховувати її конкретними справами. Отець-диякон також підкреслив, що Вінницька єпархія має добрі і тісні контакти з Всеукраїнським об’єднанням “Держава”: “Ми бачимо щире бажання людей допомогти Православній Церкві у її соціальній місії, відчуваємо чистоту їхніх намірів і готові до співпраці”.
Прес-служба Вінницької єпархії