Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.10.2004. КІРОВОГРАД. У Червонокостянтинівці духовенство відслужило панахиду при перезахороненні останків воїнів — визволителів

З осені 1943-тього до весни 1944 року в селі Червонокостянтинівці Петрівського району точилися жорстокі бої з фашистськими загарбниками. За визволення села загинуло понад 2300 радянських воїнів, яких поховано у братській могилі в центрі Червонокостянтинівки. Нещодавно поряд з цією могилою виросла ще одна, в яку опущено п’ять трун з останками 60 убієнних солдатів. Їх розшукали на околицях члени обласного пошукового загону «Зірка» – юнацько-патріотичної організації обласного військкомату.
Провести героїчно загиблих визволителів свого поселення в останній путь та віддати їм останню шану згідно християнського вчення зібралися всі жителі.
На скорботному мітингу-реквіємі були присутні заступник голови облдержадміністрації Микола Ковальчук, голова Петровської райдержадміністрації Володимир Ганжа, секретар Кіровоградської єпархії протоієрей Петро Сидора та інші. Мовці особливо окремо виділили лихо, яке заподіяла війна і підкреслювали, що народ ніколи не забуде подвигу своїх визволителів.
Протоієрей Петро Сидора разом з настоятелями православних храмів Кіровограда та Петрівського району відслужив поминальну панахиду. Затим під звуки військового салюту опустили труни. Повз нову братську могилу урочистим маршем пройшов військовий підрозділ, віддаючи останню шану захисникам Вітчизни.
Прес-служба Кіровоградської єпархії