Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.09.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Секретар Предстоятеля УПЦ освятив храм Вознесіння Господнього у місті Вишневому

4 вересня, по благословенню Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр відвідав Свято-Вознесенський храм міста Вишневе Київської області, де звершив його освячення після капітального ремонту.
Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Василій Русінка та духовенство району.
На малому вході, архієпископ Олександр з благословення Блаженнішого Владики відзначив священнослужителів Києво-Святошинського благочинія богослужбовими нагородами. Зокрема, хрестами з прикрасами були нагороджені секретар благочинія протоієрей Василій Слобожанюк та протоієрей Ігор Кирилов, а наперсним хрестом – клірик Свято-Вознесенського храму ієрей Олег Копалкін.
Після відправи Високопреосвященніший владика привітав духовенство та парафіян і передав благословення Блаженнішого Митрополита Володимира.
Храм на честь Вознесіння Господнього є візитівкою міста Вишневе. В цьому році парафія відзначила 20-річчя свого заснування. Перші роки богослужіння звершувались в обладнаному під храм приміщенні. Сам храм був побудований в кінці 90-х років минулого століття і має типову споруду. У 2001 році храм освятив Блаженніший Митрополит Володимир. Крім головного храму на честь Вознесіння Господнього є нижній в ім’я великомученика Георгія Побідоносця. До храмового комплексу також входять: дзвіниця, адміністративний корпус із домовою церквою на честь апостола Луки. При парафії діє дитяча недільна школа та читаються лекції для дорослих. Також храм опікується дитячим будинком «Родина» у місті Боярка. У майбутньому планується побудова середньоосвітньої православної школи в ім’я апостола Андрія Первозванного та готельного комплексу.