Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.11.2011. ШВЕЙЦАРІЯ. Делегація Київської духовної академії перебуває з офіційним візитом у Фрібургському університеті

14 листопада, розпочався офіційний візит делегації Київської духовної академії на чолі з ректором архієпископом Бориспільським Антонієм до Фрібургського університету.
До складу делегації також входять проректор з науково-богословської роботи доцент В. В. Бурега, вчений секретар протоієрей Володимир Коцаба і викладач ігумен Сильвестр (Стойчев).
Делегація Київських духовних шкіл прибула на запрошення керівництва Фрібургського університету для участі в Міжнародному колоквіумі, присвяченому темі «богослов’я в пост-екуменістіческій період» і у святкуванні актового дня університету.
У перший день візиту з київською делегацією зустрівся нещодавно обраний єпископ Фрібурга Морер Шарль, який до моменту обрання займав посаду ректора університету «Анжелікум» (м.Рим, Італія).
Тут відбулося відкриття колоквіуму, на якому з вітальним словом до гостей звернувся ректор університету професор Гвідо Фергауен. З доповіддю «Богословські студії в Україні: історія та сучасність» виступив ректор КДАіС архієпископ Бориспільський Антоній. Також свої повідомлення представили доцент В.В. Бурега, прот. Володимир Коцаба, ігум. Сильвестр (Стойчев), проф. Барбара Халенслебен (Фрібург), ієрей Георгій Рой (Мінська духовна академія). Після відбулася дискусія.
По завершенні засідання, для ректора Київських духовних шкіл була проведена екскурсія по бібліотеці богословського факультету і в академічний храм.