Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.09.2011. БРЯНСЬК. Делегація Київської Митрополії доставила нову раку для мощей благовірного князя Олега Брянського

26 вересня напередодні святкування Собору Брянських Святих, за благословенням і домовленості Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та єпископа Брянського і Севського Феофілакта делегація Київської Митрополії на чолі із головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром доставили нову раку для мощей благовірного князя Олега Брянського.
Також у складі делегації були: намісник Десятинного монастиря міста Києва архімандрит Гедеон (Харон), заступник Голови Державної податкової адміністрації України — голова Державної податкової адміністрації у м. Києві Олег Нізенко, співробітники ВЗЦЗ УПЦ.
В аеропорту Брянска делегацію зустрів керуючий єпархією єпископ Феофілакт та заступник губернатора Брянщини Євген Кузавлєв.
Рака була доставлена у Соборний храм на честь Воскресіння Христова, де у нової гробниці благовірного князя Олега Брянського було звершено молебень.
Після богослужіння архіпастирі обмінялися вітальними словами. На молитовну згадку владика Феофілакт передав Українській Православній Церкві частку чесних мощей святого Олега Брянського.
Далі члени делегації Української Православної Церкви у супроводі керуючого Брянською єпархією відвідали місце будівництва історичного Брянського кафедрального собору на честь Пресвятої Трійці, а після — Брянський Свято-Успенський Свенський чоловічий монастир, де оглянули територію обителі та ознайомилися із його відбудовою.