Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.09.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Група інвалідів Києво-Святошинського району здійснила поїздку до Храму Різдва Пресвятої Богородиці Одеської області

31 липня по 5 серпня група паломників, на чолі з президентом РГО «Дзвони Чорнобиля» Киево-Святошинського району Д. Кузнецовою здійснили поїздку до Храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Байтали Одеської обл..
Паломники під час перебування в селищі відвідали храм, де познайомились з настоятелем О. Антоніем, котрий вже декілька років опікується безпритульними дітьми, будує корпус для ченців, але знаходить час для паломників і спілкування з усіма, хто потребує підтримки. До храму прибувають паломники з усіх куточків України.
Цього разу батюшка піклувався про спасіння душ 20 інвалідів і нужденних, постраждалих від катастрофи на ЧАЕС.
Також група паломників купались у «Царській купальні», відвідали краєзнавчий музей, де побачили знаходженні археологами на території місцевих сіл: кістку мамонта, стародавні амулети з глини, багато речей домашнього вжитку кінця ХІХ початку ХХ ст., це-глиняні кухлі, прялка, деревяні вили, граблі, та трофеї часів ВВВ. Експозиція підтримується місцевим ентузіастом і художником Белали Г.К., який охоче розповів про експонати, та рідний край всім відвідувачам. Потім він показав свої картини, виповнені олією у манері 80-ників, але вони відрізняються тим, що деінде мають елементи монументалізму. У центрі села ми кожного дня бачили Меморіал загиблим воїнам односельцям зроблений ним, і у музеї зберігся макет меморіалу.
Ще однією цікавістю сталося те, що на вечірньому небі серед неймовірної кількості зірок з’являється Чумацький шлях. Саме тут переплелись шляхи різних народів, бо чумаки везли сіль з Криму, яку міняли на хліб одяг, інше. Місцева жителька розповідала, що її дід був чумаком, і вона знає, де знаходиться шлях.
З задоволенням група також побувала у м. Ананьєві в Храмі Олександра Невського на святі, та у с.Пасицелі.
Всі паломники дякують Міській адміністрації м.Вишневе. за можливість побувати у цікавій подорожі, харчуватись екологічно чистими без радіації продуктами, купатись у чудодійному джерелі.
Просимо всіх людей, які хочуть побувати у паломницьких подорожах, та робити добрі діла для спасіння душі терміново відгукнутись!
моб.097 8535011