Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.12.2010. БІЛА ЦЕРКВА. За першою в архієрейському чині літургією, владика Никодим звершив дияконську хіротонію

26 грудня у неділю 31-шу після П’ятидесятниці, святих праотців, в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан відправив Божественну літургію.
Його владиці Митрофаеу співслужили єпископи: Новокаховський і Генічеський Іоасаф та Рокитнянський Никодим, вікарій Білоцерківської єпархії.
За Літургією єпископ Никодим звершив першу в своєму святительському служінні хіротонію. У сан диякона владика висвятив насельника чоловічого монастиря на честь Різдва Христового монаха Ірінарха (Тимчука).
Наприкінці богослужіння архієпископ Митрофан звернувся до присутніх та привітав їх з неділею святих праотців. Владика висловив слова подяки єпископу Іоасафу за молитви та побажав йому доброго здоров’я, духовних та тілесних сил для подальшого успішного архіпастирського служіння.
Архієпископ Митрофан також звернувся зі словом привітання до єпископа Никодима: «В сьогоднішній день від імені духовенства та мирян Білоцерківської єпархії вітаю Вас, владико Никодим з днем Вашої П’ятидесятниці, котра звершилася вчора за Божественною літургією у нашій великій святині, Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Дякую Вам за ті труди, які ви несете протягом вже трьох років у Білоцерківській єпархії і, маю надію, що Ви і надалі також старанно будете виконувати покладений на вас послуг, перебуваючи в сані єпископа. Бажаю Вам владико всесильної помочі Божої у святительському служінні, терпіння і мудрості для блага Святої Церкви і народу Божого».