Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2010. КИЇВ. Під час засідання благочинних Києва відбулася презентація книги «На шляху до віри: основи Православ’я»

14 грудня в Свято-Ільїнському храмі під головуванням благочинного столиці, професора протоієрея Віталія Косовського відбулося засідання благочинних міста Києва.
Під час обговорення важливих церковно-парафіяльних питань відбулася презентація книги «На шляху до віри: основи Православ’я», яка була видана до ювілею Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира.
Навчальний посібник з основ православної віри, написаний кафедрою православної культури та теології Міжрегіональної Академії управління персоналом (МАУП), призначений для викладачів недільних шкіл і слухачів катехізаторських курсів та рекомендований Синодальним відділом релігійної освіти та катехізації.
Зміст навчального посібника становить собою короткий виклад основних учень Православної Церкви, поданий синкретично, в єдності православної віри, інтелектуальної практики й самого життя віруючої людини, що надзвичайно актуалізує та збагачує її релігійне сприйняття.
Автор книги протоієрей Діонісій Мартишин підкреслив, що творчим натхненням для написання посібника стали слова Блаженнішого Митрополита: «Сучасне духовенство повинно докладати зусиль не тільки до будівництва нових храмів, але й піклуватися про храми душ людських. Це, в першу чергу, просвітницька та місіонерська діяльність: розвиток парафіяльних недільних, катехізаторських та дитячих шкіл; вивчення Слова Божого та святоотцівської спадщини; організація парафіяльних бібліотек, творчих секцій та гуртків».