Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.12.2010. ЛУЦЬК. Волинська єпархія взяла участь у благодійному концерті «Я мрію»

У Луцькому народному домі Просвіта відбувся щорічний благодійний концерт «Я мрію». Вже четвертий рік поспіль в Луцьку проводивться доброчинний вечір «Я мрію…» – цьогоріч благодійники вирішили допомогти зібрати кошти для потреб вихованців Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.
Слід зауважити, що безпосередньо перед концертом був проведений благодійний аукціон, на якому були продані картини та інші твори мистецтва. Також з молотка пішли і лоти відомих українців, які віддали матеріальні цінності задля передачі виручених коштів на благодійність. Безкоштовно виставити свої лоти на благодійний аукціон зголосилися як пересічні лучани, так і відомі публічні люди. Так, під час дійства можна було придбати календарі від художниці Євгенії Гапчинської, диски Альони Вінницької, Наталії Валевської, Ніни Матвієнко, В’ячеслава Хурсенка, книги видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» від Івана Малковича, сорочка від дизайнери Оксани Караванської, картини авторства юних луцьких художників, флористичні вироби самих вихованців центру соцреабілітації. Зокрема, м’яч з автографами провідних європейських футболістів, який передав наш земляк – Анатолій Тимощук, пішов з молотка за 2 тисячі гривень.
З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Нифонта участь у концерті взяли і представники Волинської єпархії. Після аукціону гості перейшли в зал, для споглядання концертного дійства, яке було організоване провідними волинськими виконавцями. Спочатку глядачі переглянули короткометражний фільм, в якому йшла мова про дітей з вадами психофізичного розвитку, згодом концертна програма була розпочата виступом хору «Волинські дзвони», регентом якого є Марія Вислоцька. Також гості мали можливість послухати спів хору дітей Волинського реабілітаційного центру. Ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик виступив з вітальною промовою, в якій закликав присутніх боротись з власним егоїзмом, звертаючи увагу на проблеми людей, котрі нас оточують.