Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.06.2010. КІРОВОГРАД. Біля Спасо-Прєображенського собору пройшла благодійна акція, започаткована царем Миколою ІІ

Уже впродовж восьми років біля Спасо-Прєображенського собору проходить благодійна акція «Свято Білої Квітки». В цей день до храму з’іжджаються вихованці дитячих спец закладів (діти сироти, з вадами розвитку, тощо), організатори та глядачі благодійної акції.
Започатковане свято було ще царем-мучеником Миколою ІІ в Лівадії, тому секретар єпархії, настоятель Спасо-Прєображенського собору протоієрей Петро Сидора разом з товариством «Православна просвіта» вирішили відновити старі традиції.
Свято розпочалося зі слів привітання отця Сергія Ткаченко, котрий передав благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Пантелеімона, а також передав найкращі побажання від секретаря Кіровоградської єпархії, настоятеля Спасо-Прєображенського собору отця Петра Сидори. Привітати зі святом всіх присутніх прийшов також представник облдержадміністрації М. Гарба і організатор цього заходу виконавчий директор «Православна просвіта» Антоніна Павловська.
Справжній святковий настрій створили дітям і дорослим глядачам ведучий колектив «Шоу імпровіза», учасники якого не тільки представляли артистів, але й співали, грали і проводили вікторини разом з дітлахами. Також підбадьорив присутніх виступ вокального ансамблю загальноосвітньої школи №35. вихованців Кіровоградської музичної школи №1 та багато інших учасників благодійної акції.
Під час проведення свята був організований благодійний ярмарок, зібрані кошти на якому, передадуть для спец закладу в село Піщаний Брід Добровеличківського району Кіровоградської області. Прес-служба Кіровоградської єпархії.