Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.09.2009. ЛЕРОС (ГРЕЦИЯ) — КИЇВ (УКРАИНА). Представник Української Православної Церкви прийняв участь в богословських консультаціях

15-22 вересня поточного року на острові Лерос (Греція) відбулися богословські консультації представників Помісних Православних та Орієнтальних дохалкідонських Церков. Метою консультацій була підготовка документу «Покликані буті митцями миру та справедливості», в якому викладені засади православного розуміння миру та миротворчості. Цей документ розробляється в рамках програми Всесвітньої Ради Церков «Десятиліття подолання насильства» та має бути представлений на Міжнародному екуменічному зібранні миру, яке відбудеться в 2011 році на Ямайці.
Засідання відбувалися під головуванням митрополита Сассимського Геннадія (Константинопольський Патріархат). Від Української Православної Церкви за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України в засіданнях прийняв участь голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архімандрит Кирил (Говорун).
Приймаючою стороною зустрічі виступила митрополія Лероса, Калімноса та Астіпалеї Константинопольського Патріархату. Учасники консультацій мали можливість відвідати парафії митрополії у супроводі її очільника митрополита Паїсія та ознайомитися з релігійним життям островів Додеканесу.