Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.09.2009. ВІННИЦЯ. В День міста прибули мощі Святителя Миколая та чудотворна ікона Пресвятої Богородиці

12 вересня, в День святкування народження міста прибула найбільша в Україні частка мощей Святителя Миколая та ікона Божої Матері «Страсна». По центральній вулиці міста хресним ходом пронесли чатку мощей, яка зберігається в Одеському Свято-Іверському монастирі та ікону прбулою із села Комаргорода Томашпільського району, прославленою благодатними чудесами.
Архієпископ Вінницький і Могильов-Подільський Симеон разом з духовенством, із головою обласної державної адміністрації Олександром Домбровським, головою обласної ради Григорієм Заболотним, мером Вінниці Володимиром Гройсманом та баготьма тисячами віруючих зустрічали святині біля Свято-Воскресенського храму.
У виступах архієрей і представники влади наголосили про давню традицію розпочинати святкування Дня міста з молитви. Молитва свідчить про зростання рівня духовності городян і розуміння того,що кожну добру справу потрібно робити з Божого благословення. Губернатор області у виступі особливо підкреслив, що місто завжди перебуває під особливим покровительством Святителя Миколая, про що свідченням чого є найдревніший храм міста, присвячений саме йому. Архієпископ Симеон у свою чергу побажав керівництву міста і городянам вдалого святкування під молитовним покровом Божої Матері і святого угодника Божого Миколая. Архієрей також привітав губернатора з днем його Небесного Покровителя святого благовірного князя Олександра Невського, пам’ять якого Церква відзначала саме 12 вересня.
Після привітань і молебню віруючі на чолі з владикою Симеоном рушили хресною ходою по вулицям Хмельницьке шосе і Соборній до Спасо-Преображенського кафедрального собору, де мощі перебували до вечора 14 вересня.
Прес-служба Вінницької єпархії