Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.05.2009. КИЇВ. Голова Синодального військового відділу УПЦ привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни з Днем перемоги

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни!

Дві великі Перемоги, хоча досить різні за суттю та змістом, святкуємо ми квітучою весною й тому дві величезні радості переповнюють серце кожного нашого співвітчизника. Перша радість – найбільша радість, яка тільки може бути для нас, православних християн, полягає у великодньому вітанні: «Христос воскрес!» – радість про перемогу Христа над смертю, гріхом і дияволом. Христос переміг смерть – і вона вже не панує над людиною. Христос переміг гріх – і силою Його ми боремося з гріхом і перемагаємо його, стаючи соратниками Спасителеві. Христос переміг диявола – і ворог роду людського подоланий.

Друга радість – радість від того, що знову й знову ми можемо принести слова величезної подяки вам, дорогі ветерани! Ви перемогли фашизм і Бог не допустив панування коричневої чуми над нашою землею. Завдяки Вам уже кілька поколінь людей живуть, не знаючи війни, і ми маємо можливість спасати свої душі для вічності, служачи Богові й трудячись на користь Батьківщини й нашого народу.

Від всієї душі бажаю Вам, дорогі брати й сестри, здоров’я, кріпості сил, оптимізму й душевної бадьорості в наш непростий час. Нехай зберігається нерушимим Ваше фронтове братство і буде невичерпною любов і турбота держави й близьких про усіх Вас!

З любов’ю у Христі, повагою й вдячністю,

9 травня 2009 року

† Августин
архієпископ Львівський і Галицький