Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.05.2009. УМАНЬ. Свято-Георгіївський жіночий монастир відсвяткував 100-річчя з дня заснування

В день пам’яті святого великомученика Георгія Свято-Георгіївський жіночий монастир с. Кочержинці Уманського району відсвяткував своє престольне свято, а також 100-літній ювілей.
Монастир Святого великомученика Георгія Побідоносця був заснований на початку ХХ століття як чоловіча обитель. Наприкінці 20-х років монастир зруйнувала богоборницька більшовицька влада. Ченців розігнали, будівлі — спалили. Поступово місце молитовного подвигу монахів заростало бур’янами і тільки в пам’яті жителів довколишніх сіл береглися світлі спомини про монастир.
Відродження монастиря почалося з 1997 року за ініціативи тодішнього благочинного Уманського округу Черкаської єпархії протоієрея Іоанна Жигілія. Почавши з хресних ходів на день Святого великомученика Георгія, поступово вдалося відновити молитовне життя в обителі і організувати жіночий монастир.
Зараз в обителі мешкає біль десяти сестер. Під керівництвом ігумені Рафаїли (Горбань) вони моляться, працюють і відбудовують монастир. Щодня в обителі здійснюється Божественна літургія — Безкровна Жертва за увесь світ.

Прес-служба Уманської єпархії