Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.05.2009. КИЇВ. Предстоятелі Української та Фінляндської Православних Церков звершили Божественну літургію у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир разом із Предстоятелем Фінляндської Автономної Православної Церкви Константинопольського Патріархату Архієпископом Карельським та всієї Фінляндії Львом звершили Божественну літургію у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. За богослужінням Предстоятелям Церков співслужили намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, ректор Київських духовних академії та семінарії архієпископ Бориспільський Антоній, вікарій Карельської єпархії єпископ Йоенсууський Арсеній, єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, єпископ Макарівський Іларій та насельники обителі у священному сані.
Після закінчення Літургії Блаженніший Владика подякував Архієпископу Льву за його молитви, побажав усіляких благ та Божої допомоги в архіпастирському служінні, а також на згадку про паломницьку поїздку до України подарував владиці Льву ікону преподобного Іова Почаївського із часточкою мощей святого, 350-річчя обрітення яких відзначається цього року.
У свою чергу Предстоятель Фінляндської Православної Церкви подякував Його Блаженству за можливість відвідання України та її святих місць, відзначивши важливість цієї події, оскільки цей візит є першим офіційним візитом Архієпископа Льва в якості Предстоятеля Фінляндської Православної Церкви. Високий гість також подарував на молитовну згадку Митрополиту Володимиру список чудотворної Коневської ікони Божої Матері, яка знаходиться у Нововалаамському монастирі у фінському місті Хейнявесі.

Фото orthodox.org.ua