Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.02.2009. НІЖИН. Відбулася чергова невдала спроба філаретівців внести розкол серед православних жителів єпархії

Вранці 24 лютого жителям селища Лосинівка, що на Чернігівщині, стало відомо про намір активістів так званого «Київського Патріархату» з міста Ніжина провести збори у Лосинівці для того, щоб зібрати необхідні десять підписів для оформлення документів про реєстрацію розкольницької релігійної громади.
В назначений час біля селищного будинку культури зібралася велика кількість жителів селища, що викликало неприховане незадоволення філаретівців, які терміново вирішили перенести збори в інше місце, але на вимогу лосинівців мусили розпочати їх. Люди терпляче вислухали оманливі слова розкольників, зокрема, про те, що «Київський Патріархат» є державною церквою, а Українська Православна Церква – це «рука Москви», яка всі свої гроші перераховує закордон.
Після цього попросив слово настоятель Свято-Троїцького храму селища протоієрей Олег Гуга, який переконливо довів, що Українська Православна Церква є єдиною визнаною у світі Православною Церквою в Україні, а «поза Христовою Церквою, – як мудро зазначив Блаженніший Митрополит Володимир, – в безблагодатних розкольницьких, самодіяльних, культурологічних та інших організаціях спасіння неможливе, навіть якщо ці організації іменують себе «церквами» і «патріархатами»». Присутні на зборах підтримали свого пастиря виступами проти розколу в селищі і висловили тверде бажання залишитися вірними чадами Української Православної Церкви. У своїх виступах представники громади дали зрозуміти непроханим гостям, що Лосинівка – це їх дім і ніхто за них не буде вирішувати, як їм у ньому жити.
Висловити підтримку віруючим лосинівцям прибули благочинний Ніжинського округу протоієрей Євгеній Гузь та священики з довколишніх сіл та міста Ніжина.