Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.02.2009. ВІННИЦЯ. Проповіднику Олексію Лєдяєву можуть скоротити термін перебування в Україні

Латвійський пастор-харизмат Олексій Лєдяєв 22 лютого провів релігійне зібрання в актовому залі приміщення Федерації профспілок Вінницької області. За словами начальника Вінницького обласного управління у справах релігій Ігоря Салецького, відповідно до статті 24 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», проведення проповіді іноземцями можливе лише за погодженням з місцевим органом державної влади, який здійснив реєстрацію статуту релігійної громади, що запросила іноземця. Цього погодження у випадку з релігійним зібранням, що провів Олексій Лєдяєв, як повідомив чиновник, не було.
Про приїзд до Вінниці латвійського пастора-харизмата Олексія Лєдяєва в обласному управлінні у справах релігій дізналися лише з білбордів. Як розповів Ігор Салецький, 22 лютого, перед початком релігійного зібрання, він розмовляв з дружиною голови «Релігійної громади повного Євангеліє християнської церкви «Нове Покоління»» Оленою Шабоновою. «Я роз’яснив їй деталі порушення, які вони допустили та попросив організувати мені зустріч із Лєдяєвим після того, як буде закінчена проповідь», – повідомив Ігор Салецький.
Він зазначив, що зустрічі, незважаючи на попереднє прохання, так і не відбулося. Замість цього, за словами чиновника, Олексій Лєдяєв швидко покинув приміщення Федерації профспілок. «Машина з Лєдяєвим від’їхала прямо у мене на очах, – розповів начальник обласного управління у справах релігій. – Десь через 15 секунд після того він покинув актову залу».
За словами Ігоря Салецького, повноважна комісія із представників облдержадміністрації та міськвиконкому склала акт про порушення чинного законодавства та підготувала матеріали щодо винесення попередження релігійній громаді. Він також повідомив, що на сьогодні також готують документи до правоохоронних органів щодо застосування заходів до самого Лєдяєва. «Найбільш серйозним наслідком його візиту до Вінниці може стати скорочення терміну перебування в Україні», – зазначив чиновник.
Пастор вінницької церкви «Нове покоління» Олексій Шабанов, коментуючи ситуацію, що склалася, пояснив, що представники релігійної громади «нічого не знали про ці закони». «Нас ніхто не попереджував і не проводив з нами роз’яснювальної роботи. Олексій Лєдяєв – це велика людина, яка відстоює у суспільстві християнські і сімейні цінності. Дуже неприємно, що влада, замість того, щоб допомагати нам рятувати людей від тенет пияцтва, наркоманії і проституції, вставляє нам палки у колеса», – додав пастор.
Як повідомляє інтернет-сайт «20 хвилин», зустріч з Олексієм Лєдяєвим у Вінниці розпочалася із виступу християнського рок-гурту та збору пожертв. «Бог не спитає тебе, скільки ти заробив, Бог спитає тебе, скільки ти пожертвував», – наголошував пастор Олексій Лєдяєв.
Олексій Лєдяєв – відомий проповідник, засновник церкви «Нове Покоління». Проживає в Ризі. Автор скандальної книги «Новий світовий порядок», у якій він обґрунтував необхідність створення теократичного загальносвітового християнського уряду й установлення гегемонії євангельських християн у шоу-бізнесі, живопису, спорті й кінематографі. Йому заборонений в’їзд у такі країни, як Росія, Білорусь і Казахстан.
Зараз триває його тур містами України.

http://20minut.ua/news/144021