Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.10.2008. КИЇВ. Предстоятель УПЦ привітав представників УТОСу в Хмельницькій області з 75-річчам від дня створення організації

Звернення Блаженнішого Митрополита Володимира до представників Хмельницької обласної організації УТОС із 75-річчам від дня створення та з нагоди Дня Білої тростини

ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ УТОС
З НАГОДИ 75-РІЧНОГО ЮВІЛЕЮ

Шановні ювіляри!

Сердечно вітаю Вас із нагоди всесвітнього Дня Білої тростини та з визначною подією – 75-річчям з дня створення Всеукраїнського громадського об’єднання товариства сліпих.
Кожне свято, і особливо ювілей, як визначна подія – змушує нас замислитися над справжнім співвідношенням наших можливостей і реальних справ. І аналізуючи це, неочікуванно з’ясовується, що ми обдаровані багатьма талантами від Бога і можемо завдяки їм стати потрібними для людей, що особливо потребують уваги і допомоги.
Святе Письмо навчає нас бути чутливими до людського горя та полегшувати своєю участю страждання ближніх. Бо саме так виконується закон Христовий. За свою багаторічну історію Всеукраїнське Товариство сліпих довело, що воно стоїть на шляху виконання закону Божого і основної його заповіді – «Возлюби Господа Бога твого всім серцем своїм і всією душею своєю, і всією думкою… А друга (заповідь) однакова з нею: полюби ближнього свого як самого себе» (Мф.22; 37-39). А хто робить добру справу для свого ближнього, навчає нас Іісус Христос, той робить її для Самого Бога. «Істинно кажу вам: що тільки ви вчинили одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили» (Мф.25; 40).
За ці 75 років УТОС здійснило багато добрих справ. За його допомогою десятки тисяч людей з проблемами зору мають можливість отримувати повноцінну освіту, роботу та лікування, ліпше долають труднощі з переміщенням і самообслуговуванням. Для багатьох Товариство стало життєвою опорою, що об’єднує людей з добрим серцем, які не байдужі до чужих проблем і болю. Завдяки діяльності Вашого громадського об’єднання, наші сліпі співгромадяни почувають себе захищеними і потрібними нашому суспільству.

Цього урочистого дня щиро бажаю Вам та всім, хто причетний до важливої справи соціалізації людей з вадами зору, щедрого благословення Господнього, що «очі сліпим відкриває» (Пс.145; 8), та дає сили йти нелегким шляхом, який кожен з Вас обрав для служіння іншим. Нехай у подальших Ваших справах гаслом буде заклик Спасителя: «Ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добри діла, та прославляли Отця вашого, Що на небі» (Мф. 5; 16).

Нехай благословення Господа нашого Іісуса Христа перебуває зі всіма Вами.

† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви

orthodox.org.ua