Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.11.2008. ГОРОДНИЦЯ (ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ). Відбулась архієрейська хіротонія намісника Городницького ставропігійного чоловічого монастиря

У Свято-Георгіївському Городницькому ставропігійному чоловічому монастирі (селище Городниця Новоград-Волинського району Житомирської області) відбувся чин наречення намісника обителі архімандрита Олександра (Нестерчука) у єпископа Городницького, вікарія Київської Митрополії — згідно з рішенням Священного Синоду УПЦ від 11 листопада 2008 року (Журнал засідання №101) .
Чин наречення очолив Митрополит Київський і всієї України Володимир, якому співслужили: архієпископи Овруцький і Коростенський Віссаріон, Сарненський і Поліський Анатолій, Білоцерківський і Богуславський Митрофан; єпископи Ніжинський і Прилуцький Іриней, Кременчуцький і Лубенський Євлогій, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Новокаховський і Бериславський Іоасаф, Переяслав-Хмельницький Олександр, Мукачевський і Ужгородський Феодор.
Після молитвослів’я, архимандрит Олександр звернувся до Предстоятеля Української Православної Церкви та співслужащих йому архієреїв зі ставленницьким словом.
«Серце моє сповнене вдячністю Господу за роки мого чернечого служіння, яке я обрав після закінчення Одеської Духовної Семінарії, — відзначив зокрема він. — Пригадуючи свій 30-річний чернечий шлях, бачу його не звершеним і всі обітниці до кінця не виконаними. Проте із дерзновінням, подібно старозавітному пророку Єлисею, очікую нині «сугубу благодать» священства».
У неділю, 16 листопада, у Свято-Георгіївському соборному храмі Городницького чоловічого монастиря Первосвятитель очолив Божественну літургію.
Його Блаженству, окрім згаданих вище архієреїв, співслужили: архієпископи Рівненський і Острозький Варфоломій, Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, Ізюмський Онуфрій; єпископи Володимир-Волинський і Ковельсьний Никодим, Шепетівський і Славутський Володимир, Олександрійський і Світловодський Антоній.
За богослужінням собор архієреїв висвятив намісника Свято-Георгіївського монастиря архімандрита Олександра (Нестерука) у єпископа Городницького, вікарія Київської Митрополії.
А потім на середині храму Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до новопоставленного єпископа зі словом настанови та вручив єпископу Городницькому Олександру архієрейський жезл.

orthodox.org.ua