Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.01.2007. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Архієпископ Миколай освятив приміщення недільної школи та місце під будівництво монастирського храму

Архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Миколай відвідав Свято-Успенський собор міста Коломиї. Після звершення Божественної літургії владика освятив приміщення недільної школи, що на території собору. Після звершення чину освячення владика Миколай звернувся до всіх присутніх зі словом, в якому привітав всіх з цією важливою подією і зазначив, що відкриття недільної школи є великою необхідністю для Церкви, тому що вона бере на себе відповідальність за виховання підростаючого покоління. Також архіпастир подякував настоятелю собору протоієрею Миколаю Сметанюку за старання, які він доклав для відкриття школи. Особливу подяку архієпископ Миколай висловив директору Коломийського економіко-правового коледжу Людмилі Гарарук за вагому спонсорську підтримку: комп’ютери та парти для вихованців. Владика побажав викладачам школи премудрості Божої, щоб вони ревно її передавали дітям , а вихованцям побажав сприймати цю премудрість і вести своє життя згідно Закону Божого.
Після цього владика освятив хрест, встановлений на місці майбутньої закладки монастирського храму , а також оглянув господарство, яке допомагає соборові надавати благодійну допомогу малозабезпеченим сім’ям Коломиї у вигляді благодійних обідів.
Настоятель собору отець Миколай щиро подякував архіпастирю за його батьківську турботу про паству і за добрі побажання найскорішого початку чернечого життя на території Коломийщини.
Прес-служба Івано-Франківської єпархії