Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2012. КИЇВ. Керуючий справами УПЦ взяв участь у зустрічі Президента України з Главами та представниками традиційних християнських конфесій і релігійних організацій

21 березня Відбулася зустріч Президента України з Главами та представниками традиційних християнських конфесій і релігійних організацій.
За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви, участь у зустрічі взяв Керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, який оголосив вітання Блаженнішого Митрополита Володимира.
Захід розпочався вступним словом Глави Держави, у якому він висловив упевненість, що під час сьогоднішньої розмови сторони обговорять актуальні питання розвитку країни та висловив вдячність усім присутнім за духовне служіння людям.
«Із вдячністю Богові слід зазначити, що на сьогодні між представниками різних віросповідань, не зважаючи на наші відмінності, існує взаєморозуміння, толерантність, що сприяє утвердженню міжконфесійної злагоди та миру. Всіх нас об’єднує усвідомлення необхідності всім наявним в наших конфесіях духовним потенціалом служити благу українського народу та процвітанню нашої Держави», — зокрема йшлося у тексті доповіді.
Віктор Янукович запросив представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій долучитися до розгляду Проекту програми гуманітарного розвитку України. Він висловив переконання, що належне місце у Програмі має бути відведено духовному розвитку України.
Президент також побажав якнайскорішого одужання Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру.