Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2011. КИЕВ. Звернення до Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира від імені організаторів, учасників і гостей Третіх Покровских місіонерсько-просвітницьких читань

ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ,
БЛАЖЕННІШОМУ ВОЛОДИМИРУ,
МИТРОПОЛИТУ КИЇВСЬКОМУ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЮ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
ВАШЕ БЛАЖЕНСТВО!
25–27 жовтня 2011 року з ВАШОГО Первосвятительского благословення в Києві відбулися Четверті Покровські міжнародні місіонерсько-просвітницькі читання «Тисячолітні традиції просвіти під Покровом Премудрості Божої».
У Читаннях взяли участь близько 800 учасників із усіх областей України, представники Росії, Білорусі, Великобританії, Німеччини, Італії, Польщі. Протягом трьох днів спільно працювали академіки та члени-кореспонденти Національної Академії наук України, Національної Академії педагогічних наук України, Національної Академії медичних наук України, іноземних академій, викладачі та студенти Духовних шкіл Української Православної Церкви та зарубіжжя, вчителі середніх шкіл, професори, викладачі та студенти світських вищих навчальних закладів, керівники та співробітники Синодальних відділів та комісій, клірики Української Православної Церкви та братерських Православних Церков. Був розглянутий широкий спектр питань служіння Церкви в різних галузях.
Читання проходили під знаком видатного ювілею — 1000-ліття заснування Собору Святої Софії Премудрості Божої. Саме Свята Софія – древня кафедра Київських Первосвятителів – стала початком просвіти Древньої Русі.
Організатори, учасники та гості Читань відзначили, що Церква ніколи не відокремлювала віру від знань. А тому освіта має бути не лише системою придбання умінь та навичок, а вихованням і духовною просвітою людини, іншими словами —цілісним розвитком. Церква ж, як носій традиційної духовності, повинна брати участь не лише у визначенні стратегії розвитку освіти, але і в здійсненні власне освітнього процесу (у тому числі в створених нею учбових закладах всіх типів, форм і рівнів акредитації), а також у формуванні програм і змістовного наповнення тих предметів, які висвітлюють питання історії, культури, моральності, особливо ж — релігійні.
Всі учасники Читань сердечно дякують ВАШОМУ БЛАЖЕНСТВУ за слова Первосвятительского вітання і настанови. Покровські міжнародні Читання відзначили величезний особистий внесок ВАШОГО БЛАЖЕНСТВА у справу духовної просвіти, розвиток усіх видів церковного служіння. Життя Церкви під Первосвятительским омофором ВАШОГО БЛАЖЕНСТВА є взірцем для суспільства і прикладом втілення в життя високих Євангельських ідеалів.
Від імені Читань дозвольте сердечно побажати ВАМ, наш Первосвятитель і Отець, на довгі роки нести високе служіння Любові, Миру та Істини, звершувати спасительну місію, об’єднуючи суспільство та закликаючи до відродження душу кожного, подаючи особистий приклад самовідданості і віри.
Підносячи молитви про ВАШЕ БЛАЖЕНСТВО, учасники та гості Четвертих Покровських міжнародних місіонерсько-просвітницьких Читань просять святих молитов ВАШОГО БЛАЖЕНСТВА і Вашого Первосвятительского благословення на подальшу роботу во славу Божу, на благо Святої Церкви і нашого боголюбивого народу.
Із синівською любов’ю в Господі,
за дорученням організаторів, учасників та гостей
Третіх Покровських міжнародних місіонерсько-просвітницьких читань
ФИЛИП,
Архієпископ Полтавський і Миргородський,
Голова Місіонерського відділу при Священному Синоді
Української Православної Церкви
27 жовтня 2011 р., м. Київ