Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.10.2011. ВІННИЦЯ. 10 жовтня вперше відбулося святкування на честь «Браїлівської» ікони Пресвятої Богородиці

10 жовтня у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі відбулися урочистості з нагоди святкування на честь «Браїлівської» ікони Пресвятої Богородиці. Святкову Божественну літургію звершили три архієреї начолі з митрополитом Вінницьким і Могилів-Подільським Симеоном.Владиці співслужили єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та єпископ Городницький Олександр. У богослужінні взяли участь майже триста священнослужителів Вінницької єпархії. До обителі на свято традиційно прибули численні паломники.
Митрополит Симеон привітав присутніх у величному Свято-Троїцькому соборі обителі та побажав усім, а особливо сестрам на чолі з ігуменею Антонією (Стеценко), благодатного покрову і молитовного заступництва Пресвятої Богородиці, Котра, як і у попередні часи, не перестає піклуватися про Свою обитель та являти чудеса через шанований чудотворний образ.
До 2011 року «Браїлівська» ікона вшановувалася 14 жовтня, в день Покрова Пресвятої Богородиці. Ця обставина не давала можливості зібрати у святковий день в обителі багато духовенства і мирян, які відзначали велике Богородичне свято на своїх парафіях. Цього ж дня раніше святкувалася пам’ять ще однієї подільської святині, яка знаходиться у м. Бар, — «Барської» ікони Божої Матері. Тому за благословенням митрополита Симеона, та з погодження Священноначалля, свято на честь «Барської» ікони відтепер відзначається 1 жовтня, а свято «Браїлівської» ікони – 10 жовтня.
Прес-служба Вінницької єпархії