Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.10.2011. ЖИТОМИР. Відбулася зустріч духовенства із учнями Професійно – технічного училища №12 м. Бердичева

6 листопада в училищі відбулась зустріч з кліриком Свято – Миколаївського собору м. Бердичева протоієреєм Віталієм Бойковим та ієреєм Олександром.
Півтори години спілкування в атмосфері тепла, відвертості і благодаті Божої промайнули як одна мить. Жоден учень за цей період часу не виходив з аудиторії, панував спокій і тиша, кожне слово батюшки діти сприймали як цінне і життєдайне зерно, яке потрібне саме тут і зараз! Спостерігати такі картини життя, таку учнівську увагу – це для педагога милість Божа!
Тему нашої розмови священики відчули інтуїтивно. З перших хвилин знайомства зав’язався духовний контакт. Отець Віталій наголосив про важливість та розкрив духовний зміст професії «Кухар», яку опановують учні групи №11 в нашому училищі. Зупинився батюшка на важливих питаннях дружніх міжособистісних стосунків з одногрупниками, особливу увагу приділив питанню дружби та стосунків між юнаком та дівчиною, про юнацьку закоханність та справжнє кохання, про важливість та Божий промисел створення сім’ї, про відповідальність подружжя один перед одним, про роль батьківства. Із змістовними доповненнями по темі виступив і отець Олександр.
Дещо пізніше учні та викладачі вступили в невимушений дружній діалог, ставили священикам запитання та отримували від них суттєві та в доступній формі відповіді.