Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.04.2011. МІНСЬК. Делегація Української Православної Церкви взяла участь у міжнародному семінарі, присвяченому проблемам Чорнобиля

За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України делегація УПЦ взяла участь у міжнародному семінарі, присвяченому проблемам подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, який відбувся 15 квітня в Мінську.
14 квітня для учасників семінару була проведена екскурсія вулицями Мінська з відвіданням чорнобильського храму на честь ікони Божої Матері «Взискание погибших» та покладанням квітів до пам’ятних знаків «Ахвярам Чарнобыля» и «Камень мира Херосимы».
Захід був організований Міністерством з надзвичайних ситуацій Білорусі спільно з Білоруським Екзархатом. На форум прибули учасники з Білорусі і Росії та України – країн, які найбільше постраждали від радіаційного лиха. Делегацію з України очолив єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, який очолює Комісію з підготовки урочистих заходів до 25 річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
До складу делегації увійшли: клірик Київської єпархії протоієрей Іоанн Шепіда, співробітник Київської Митрополії УПЦ ігумен Аркадій (Демченко) та клірик Володимир-Волинської єпархії протодиякон Віктор Мартиненко.
Владика зачитав привітання Блаженнішого Митрополита Володимира учасникам конференції та виступив із доповіддю: «Роль Української Православної Церкви в подоланні соціально-психологічних наслідків Чорнобильської катастрофи». Владика також розповів про сучасний стан справ у зоні відчудження та про роботу з населенням, що мешкає на постраждалих від аварії на Чернобильській АЕС територіях в Україні.
У ході візиту в Мінськ, єпископ Никодим та супроводжуючі священики відвідали місце теракту 11 квітня, де звершили заупокійну молитву.