Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.02.2011. ЄРУСАЛИМ. Дванадцать срібних лампад роботи київських ювелірів подаровано до гроба Божої Матері

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, делегація Української Православної Церкви на чолі з виконуючим обов’язки голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким Олександром відвідує Святу Землю.
Паломників із України прийняв Блаженніший Патріарх Святого Града Єрусалима Феофіл. В дар гробу Божої Матері були привезені 12 срібних лампад, виготовлених майстрами «Київського ювелірного заводу». Виготовлені за стародавнім зразкам лампади Блаженнішому Патріархові передав голова наглядової ради КЮЗу Сергій Вікторович Цюпко.
8 лютого, за благословенням Блаженнішого Патріарха Феофіла, архієпископ Олександр буде звершувати Божественну Літургію на гробі Божої Матері. До цього моменту лампади вже будуть прикрашати храм у Гефсиманії.
Цей вже не перший дар благочестивих київських паломників-ювелірів. Лампади з Києва прикрашають Кувуклію Гроба Господнього, Голгофу, а також знаходяться біля Каменя Помазання. Вироби українських ювелірів є також у віфліємському храмі Різдва Христова.