Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.02.2011. ПРИЛУКИ. У єпархії йдуть роботи до святкування року святителя Іоасафа Білгородського

Заходи, що проводяться виконавчим комітетом Прилуцької міської ради в рамках святкування сотої річниці з дня канонізації святителя Іоасафа Бєлгородського
Виконавчим комітетом Прилуцької міської ради розпочалася робота по популяризації, обізнаності населення громади щодо життя і духовного шляху Святителя Іоасафа Бєлгородського, так у газеті територіальної громади міста Прилуки «Град Прилуки», у започаткованій рубриці «Рік Іоасафа Бєлгородського» розміщується стаття «Життя і чудеса Святителя Іоасафа Бєлгородського», де розповідається про Святителя і його духовний шлях.
Щоденно вісім разів у день, відбуваються трансляції матеріалів щодо відзначення 100-річчя канонізації Іоасафа Бєлгородського, відзначення 2011 року — роком Іоасафа Бєлгородського чудотворця Прилуцького на каналі «Прилуки».
Працівниками краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова проводиться підбір матеріалів до формування тематичної екскурсії по історичній частині міста «Шлях до сходження». Працівниками міських бібліотек розробляється цикл морально-естетичних годин «Образ віри й милосердя» та цикл бесід «Подвижник благочестя».
Всі вищі І — ІІ рівня акредитації навчальні заклади міста та професійний ліцей отримали електронний варіант матеріалів про життєвий шлях Іоасафа Бєлгородського для подальшого використання під час проведення запланованих заходів з нагоди 100 — річчя прославлення Святителя Іоасафа Бєлгородського.
Проведені бесіди в академічних групах вищих навчальних закладах на тему «2011 рік — рік Іоасафа Бєлгородського».
В загальноосвітніх закладах міста у січні 2011 року педагогічними працівниками провелася наступна робота:
-проведення годин спілкування «Іоасаф Білгородський і Прилуччина», «Наш земляк-Іоасаф Бєлгородський» (всі ЗНЗ);
-читання «Святитель І. Бєлгородський в контексті монастирської культури» (гімназія №1);
-бесіди «2011 рік — рік святителя І.Бєлгородського, Прилуцького чудотворця» (всі ЗНЗ);
-урок історії «Людина — творець добра» (вшанування Святителя І. Бєлгородського (СШ І-ІІІ ст.№6);
-перегляд відеофільму «Святителя Іоасаф — єпископ Бєлгородський» (всі ЗНЗ);
-виставка літератури в шкільних бібліотеках «Святитель Горленко — єпископ Бєлгородський» (всі ЗНЗ);
-організація та проведення пошуково-організаційної роботи по збору бібліографічних матеріалів Святителя І.Бєлгородського(всі ЗНЗ).