Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.02.2011. КИЇВ. Володимир Литвин закликав парламент і керівництво країни уберегти державу від конфліктів на релігійному ґрунті

1 лютого під час церемонії відкриття восьмої сесії парламенту шостого скликання, у своєму виступі голова Верховної Ради України Володимир Литвин закликав парламент і керівництво країни уберегти державу від конфліктів на релігійному ґрунті.
: “Треба уберегти країну від конфліктів на цьому ґрунті, інакше Україна буде розділена. А розділена Україна не вистоїть”.
Він висловив переконання, що “підходи до проблем гуманітарної сфери мають бути об’єктивними, делікатними, хірургічно точними” – промовив голова ВР.
“На практиці ж, ініційовані законопроекти на освітню, мовну, історичну, релігійну тематику несуть величезне конфліктогенне навантаження”, – вважає спікер Парламенту.
На завершення цієї думки, голова Верховної Ради зауважив: “Давайте пам’ятати: дерево живиться не цвітом, а корінням. А для народу гуманітарна сфера – це те саме коріння”.
Згідно з Указом Президента України до 1 лютого Міністерство культури разом із Міністерством юстиції повинні були доопрацювати та внести до Уряду із подальшим поданням до Парламенту проект нової редакції Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».
1 лютого Верховна Рада затвердила порядок денний восьмої сесії шостого скликання. Документ передбачає розгляд більше десяти проектів законів і постанов з питань свободи віросповідання та діяльності релігійних організацій.