Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.12.2010. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон взяв участь у вечорі милосердя, присвяченому збору коштів для онкохворих дітей

11 грудня у обласному академічному театрі ім. Садовського відбувся благодійний вечір «З любов’ю до вас», присвячений збору коштів для онкологічного відділення Вінницької обласної дитячої лікарні. Вечір проходив під гаслом «Любов — це єдине, що можна дати іншому, нічого не віднімаючи в себе».
Благодійний захід відбувся під патронатом губернатора Вінниччини Миколи Джиги, міського голови Володимира Гройсмана, керуючого єпархією архієпископа Симеона, з ініціативи дизайнера, соціального діяча Ольги Родченко. В організації вечора взяли участь голова обласної Ради Сергій Татусяк, депутати обласної ради, провідні підприємці, меценати, суспільні діячі, журналісти Вінниччини. Учасником благодійного вечора став народний артист Украини, всесвітньо відомий тенор Володимир Гришко.
Всі присутні на благодійному вечорі мали можливість побачити показ колекції осінь-зима ТМ OLGARA, а головне — насолодитися чудесним голосом Володимира Гришка, котрий, до речі, співав абсолютно безкоштовно. Маестро сказав, що завжди охоче бере участь у подібних заходах, а Вінниччину він просто полюбив навіки. Співак пообіцяв відвідати обласний центр у наступному році й завірив, що для нього немає нічого більше важливого, чим можливість чим-небудь допомогти хворим дітям.
Під час свята милосердя відбувся благодійний аукціон і збір коштів серед присутніх. Гроші за квитки, які купували гості свята, також пішли на допомогу дітям. До цих коштів були долучені ще й пожертвування фірм, підприємств і організацій, серед яких і Вінницька єпархія УПЦ. Загалом було зібрано більше 200 тисяч гривень.
Всі кошти, зібрані під час заходу підуть на допомогу маленьким онкохворим пацієнтам дитячої обласної лікарні. Це буде цільова допомога на купівлю дорогих хіміопрепаратів. Адже, на жаль, буває, що діти гинуть від підступної хвороби, через те, що їхні батьки не мають можливості купити їм дорогі ліки.
Одним лише благодійним вечором допомога дітям не обмежилася. У своєму виступі представники влади й бізнесмени закликали своїх колег і просто людей доброї волі постійно допомагати хворим дітям. Владика Симеон у своєму виступі підкреслив, що добро потрібно робити сьогодні й зараз, тому що завтра вже може бути пізно.
Рахунок для благодійних внесків
р/р 35421003002191
МФО 802015
ЗКПО 03082760
ГУДКУ у Вінницький області
Для лікування онкохворих дітей
Преc-Служба Вінницької єпархії