Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.12.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир вручив церковні нагороди лікарям дитячого столичного Центру

16 грудня, Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі прийняв співробітників столичного Центру дитячої кардіохірургії та кардіології на чолі із директором Центру Іллєю Ємцем.
На зустрічі також були присутні: секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та голова Синодального відділу УПЦ «Місія соціальної допомоги дітям» архімандрит Філарет (Кучеров).
Вітаючи працівників медичної галузі в Києво-Печерській Лаврі, Митрополит Володимир наголосив на важливості професії лікаря.
«Я особисто ставлюся до медицини з великим благоговінням, згадуючи біблейські слова «Сину, не знехтуй лікарями та ліками, бо вони від Бога». Скільки ще відкриттів, скільки можливостей є в медицині, оскільки ще є багато горя в світі, багато сліз і багато скорбот, і не розуміти цього ми не маємо права ні на професійному, ні на людському рівнях. Дай Бог, щоби те, що Господь вклав у ваші руки, у ваші серця та ваші душі приносило тільки користь» — відзначив Архіпастир, звертаючись до медиків.
В свою чергу, директор Кардіоцентру Ілля Ємець подякував Владиці Володимиру за прийом та відзначив взаємне доповнення священницького служіння та служіння лікарів:
«Ми лікарі повинні завжди пам’ятати, що допомагаємо тільки тілу людини, а душі ми допомагаємо спільно», — відзначив Ілля Миколайович.
За заслуги перед Українською Православною Церквою, Архіпастир відзначив медпрацівників церковними орденами. Зокрема, директор Центру Ілля Ємець був удостоєний орденом рівноапостольного князя Володимира ІІ-ступеню.
Також від Української Православної Церкви та від Місії соціальної допомоги дітям Первосвятитель передав до Кардіоцентру картину, де зображений Господь, благословляючий та допомагаючий хірургам під час операції.
Місія соціальної допомоги дітям протягом багатьох років співпрацює з Центром дитячої кардіохірургії та кардіології в царині соціальних програм.
Центр є головною установою МОЗ України у галузі дитячої кардіології та кардіохірургії, основним методичним та лікувальним центром, в якому виконується діагностика, медикаментозне лікування та хірургічна корекція вроджених вад серця та судин у дітей. Тут проводиться корекція складних вроджених вад серця незалежно від віку пацієнта, стратегія Центру спрямована на ранню діагностику патології і своєчасну корекцію недоліки для забезпечення високої ефективності лікування. Щоденно спеціалісти надають першу невідкладну хірургічну допомогу дітям, в перші години життя, котрі частіше всього приречені на смерть.