Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.12.2010. ЛУЦЬК. У приміщенні єпархіального управління відбулась прес-конференція з бронзовою призеркою чемпіонату світу

9 грудня в приміщенні Волинського єпархіального управління відбулась прес-конференція, в якій взяли участь духовенство єпархії та чотирьохразова чемпіонка України, чемпіонка кубку України 2007 року, чемпіонка Європи 2009 року, бронзова призерка чемпіонату світу 2010 року, волинська боксерка Коб Тетяна Володимирівна, яка раніше залюбки погодилася на пропозицію братства підтримати своїм авторитетом пропаганду тверезого способу життя, оскільки й сама живе тверезо – Тетяна взагалі не вживає спиртних напоїв. На площинах лайтпостерів, що розташовані на головних вулицях м. Луцька, жителі та гості обласного центру мають змогу побачити спільний проект Волинського братства тверезості та волинської боксерки Тетяни Коб: «Обираймо тверезе життя». А сьогодні вона власною присутністю ще раз засвідчила та разом зі священнослужителями та мирянами закликала всіх до боротьби з гріховною залежністю – алкогольною, наркотичною, азартними іграми та іншими недугами, які руйнують не тільки фізичну природу людини, а й насамперед душу людини, відвертаючи від Бога. Адже життя – це великий дар Божий, це радість, це світло, це чистота і добро. Проте, на жаль, багато людей добровільно відмовляються від радості спілкування з Богом та рідним, стаючи рабами алкоголю, наркотиків, ігор. Основна причина відходу в царство згубної залежності багатьох сучасників – це духовна пустота, відсутність духовності, втрата змісту життя. І сьогодні це хвороба не окремих людей, а проблема всього суспільства. А тому і боротись з цим гріхом можна тільки разом, об’єднавши зусилля Церкви і Держави, поєднавши молитву з власними трудами. Співзасновник Волинського православного братства тверезості священик Стефан Ярема, зауважив, що зцілення бувають по різних причинах: одні самі усвідомлюють і переосмислюють свій спосіб життя, приходячи в братства чи до духівникав храм Божий, а хтось і видужує по щиросердечних молитвах рідних і близьких. А тому рідним і близьким, які хочуть допомогти своїм хворим потрібно набратись терпіння та мужності.
Секретар єпархії протоієрей Микола Бондарук подякував пані Тетяні за її підтримку та розуміння і від митрополита Луцького і Волинського Ніфонта вручив нашій землячці благословенну грамоту та пам’ятні сувеніри. Всі разом висловили надію на подальшу спільну діяльність у пропагуванні тверезого способу життя – життя в радості та Любові.