Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.12.2010. КИЇВ. Керуючий справами УПЦ провів зустріч із міністром Оборони України та військовослужбовцями

6 грудня в день 19-тої річниці Збройних Сил України, за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви в резиденції Блаженнішого Митрополита Володимира у залі засідань Священного Синоду, Керуючий справами УПЦ архієпископ Митрофан прийняв міністра Оборони України Михайла Єжеля та військовослужбовців.
Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви владика Митрофан привітав особовий склад із професійним святом ― Днем Збройних Сил України. У своєму слові владика відзначив:
«Так співпало, що в сьогоднішній день за церковним календарем відзначається день пам’яті святого благовірного князя Олександра Невського, людини, яка мала не лише військові здібності. Разом із тим вын був людиною віруючою і завершив своє життя у чернечому постризі. Як нам показує історія, із давніх часів Церква і люди військові були разом. І це зрозуміло, тому що без духовності, без віри в Бога, без любові до своєї Батьківщини і до свого народу важко боротися й важко отримувати перемогу. Від імені Блаженнішого Митрополита Володимира хочу привітати усіх зі святом і побажати, щоб Господь благословив ваш труд. Ми молимося, щоб ви завжди трудилися мирно, і сподіваємося, що завдяки вашому стоянню на сторожі миру, ми можемо також трудитися, молитися і виконувати свої обов’язки».
У відповідь Михайло Єжель передав Блаженнішому Владиці вітальну адресу з нагоди його 75-річчя та відзнаку Міністра Оборони України «За сприяння Збройним Силам».
По закінченні архієпископ Митрофан від імені Митрополита Володимира вручив військовослужбовцям пам’ятні сувеніри.