Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.12.2010. КИЇВ. Голова Синодального військового відділу УПЦ привітав Міністра Оборони з Днем Збройних Сил України

МІНІСТРУ ОБОРОНИ УКРАЇНИ
ЄЖЕЛЮ М.Б.
Вельмишановний Михайле Броніславовичу!
Від імені співробітників Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, від себе особисто, а також від усіх священиків, які звершують пастирське служіння в Збройних Силах України хочу привітати Вас і у Вашій особі весь командний, офіцерський і рядовий склад з 19-ю річницею Збройних Сил України!
Церква і Армія завжди були двома підвалинами, на яких утверджувалась міць держави. Сьогодні є умови як для подальшого розвитку державотворчих процесів, так і для проведення реформ у Збройних Силах. Цей процес потребує встановлення партнерських взаємин між Армією і Церквою для підвищення престижу військової служби у суспільстві, для виховання свідомого справжнього патріота своєї Батьківщини, – військовослужбовця, який поєднував би у собі духовні інтереси з національно-державними.
Тому особливо приємно, що нині іде активний пошук і втілення у життя відповідної часу моделі взаємодії Церкви і Армії. Так, для забезпечення координації дії Церкви у середовищі військовослужбовців був підписаний меморандум про співпрацю із Міністерством Оборони і створена Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві Оборони України. Після цього співпраця Церкви і Збройних Сил стала ще більш плідною. Церковні ієрархи беруть активну участь у вирішенні проблем, допомагають у створенні умов для духовного розвитку військовослужбовців.
Молитовно бажаю Вам, вельмишановний Михайле Броніславовичу, та усьому особовому складу незмінної допомоги Божої у здійсненні всіх добрих задумів заради збереження миру і процвітання у нашій державі та спокою боголюбивого українського народу.

З щирою повагою,
† Августин,
архієпископ Львівський і Галицький
Голова Синодального відділу УПЦ
по взаємодії зі Збройними Силами
та іншими військовими формуваннями
України, Голова Ради у справах душпастирської
опіки при Міністерстві оборони України,
Повноважний представник Української
Православної Церкви у Верховній Раді України