Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2010. ЛУЦЬК. Голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями благословив 186 ліцеїстів

В день вшанування пенсіонерів та ветеранів ОВС, на території Меморіалу вічної слави під звук військового оркестру 186 ліцеїстів Волинського правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою прийняли присягу на вірність служінню українському народові. Саме цього дня вони отримали горде звання «ліцеїст».
На свято прибуло керівництво УМВС України у Волинській області в особі заступника начальника УМВС — начальника УКЗ УМВС полковника міліції Володимира Остаповича, заступника начальника УМВС — начальника міліції ГБ полковника міліції Миколи Лисюка, начальника Луцького МВ УМВС полковника міліції Романа Крохмаля, радника начальника УМВС України у Волинській області Антона Цісарука, а також голова Волинської профспілкової організації атестованих працівників ОВС Володимир Буравський та представники облради.
Першим з вітальним словом до ліцеїстів звернувся Володимир Остапович, який у своїй промові висловив слова впевненості, що цей день залишиться у пам’яті всіх ліцеїстів.
-Усім вам, ліцеїсти, бажаю досягти своєї мети у житті, зустріти добрих і надійних друзів. Ніколи не зупиняйтеся на дорозі знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна! Також не забувайте і про фізичне вдосконалення, оскільки фізично та розумово розвинена особистість має найбільшу цінність у сучасному суспільстві. Переконаний, що ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті. А сприятимуть цьому високі стандарти набутої у ліцеї освіти.
Заступник начальника УМВС- начальник МГБ УМВС України у Волинській області Микола Лисюк побажав ліцеїстам досягнути неймовірних вершин професійного успіху та твердо і впевнено іти обраним шляхом, здобуваючи багато славних перемог. Крім того, висловив найщиріші слова привітання батькам та вчителям юних ліцеїстів.
Сьогодні ми є свідками знаменної події — збувається мрія багатьох присутніх родин: діти згодом своєю працею прославлятимуть родовід, віддаючи сили, знання, отримані практичним досвідом уміння на справу розбудови держави, зміцнення її економічної могутності. Слова урочистої клятви мають стати для вас напутніми у здобутті освіти та вибраної професії у майбутньому. Адже згодом більшість із вас стане на шлях до офіцерських зірок. Ви, сьогоднішні ліцеїсти, незабаром станете на захист Батьківщини у лавах органів внутрішніх справ або інших силових структур держави. Саме вам зміцнювати її у майбутньому, – сказав у вітальній промові Микола Георгійович.
Далі звучали слова привітання від директора ліцею Анатолія Дудича, батьків, учнів та педагогів ліцею.
Згодом прозвучала урочиста клятва ліцеїстів: завжди високо нести почесне звання, ніде і ніколи не зганьбити честь рідного ліцею.Не обійшлося без освячення та молебня ліцеїстів на хороше подальше навчання. З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта зі словом вітання звернувся духівник міліціонерів області голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями протоієрей Олександр Мазурак. Після вітальних слів батюшка звершив молебень і окропив ліцеїстів святою водою.
Своїми враженнями з нами поділились і самі ліцеїсти:
-Тут для нас почалося справді доросле життя. Рішення потрібно щохвилини приймати самостійно, батьки далеко, і лише самі вирішуємо, як бути у тій чи іншій ситуації. Важко було звикати до нового чіткого режиму, але у правильності свого вибору не сумніваємося.
Завершилося святкування урочистим маршем ліцеїстів. Згодом на фоні синього неба замайоріли десятки кинутих у повітря кашкетів.