Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.07.2010. КИЇВ. Голова Синодального відділу релігійної освіти та катехізації УПЦ взяв участь у святкових заходах із нагоди 95-річчя відомого українського вченого-історика Петра Тронька

У колонній залі Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36) відбулося урочисте засідання, присвячене вшануванню Петра Тимофійовича Тронька, відомого українського вченого-історика, голову правління Всеукраїнського фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини імені Олеся Гончара, заслуженого діяча науки і техніки України, Героя України, академіка НАН України, з нагоди його 95-річчя від дня народження та 75-річчя громадсько-політичної і наукової діяльності.
З Благословення Блаженішого Володимира Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, у заходах взяв участь голова Вікарій Київської Митрополії, голова Синодального відділу релігійної освіти та катехізації УПЦ єпископ Макаровський Іларій. Він оголосив привітання та Його Блаженства ювіляру і вручив ювілярові орден святителя Димитрія (Туптала) митрополита Ростовського.