Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.12.2009. ВІННИЦЯ. На території військового медичного центру, священники освятили місце під забудову храму

6 грудня, за благословенням архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона відбулося освячення місця під будівництво храму на честь святого благовірного князя Олександра Невського на території Вінницького військового медичного центру ВПС України. Освячення звершили священики вінницьких храмів на чолі з протоієреєм Олексієм Волковим, який безпосередньо займатиметься будівництвом.
Наразі отець Олексій є настоятелем Свято-Троїцького храму, який також знаходиться на території військового медцентру і відомий на всю Україну завдяки своєму незвичному розташуванню – у підземних бункерах колишнього командного пункту радянської армії. На даний час у Свято-Троїцькому храмі ведеться активна виховна духовна робота з молоддю. Зокрема створений молодіжний центр, проводяться заняття з місіонерських дисциплін. Серед іншого є «англійський клуб», куди приходять діти й молоді люди, щоб у невимушеній атмосфері поспілкуватися англійською мовою про православну віру. Отець Олексій сподівається, що здобуті у його храмі стануть у пригоді молодим людям для відстоювання віри перед заїжджими місіонерами і свідчення про красу Православ’я і його традиції перед широкими колами людей, а також і за кордоном.
Окрім молодіжного ядра, громада Свято-Троїцького храму має численних парафіян, які допомагатимуть своєму настоятелю у будівництві нового храму начесть святого князя Олександра Невського.
По закінченні чину освячення отець Олексій Волков від імені всієї вінницької православної громади, яку на освяченені представляли священики і миряни з майже усіх храмів обласного центру, подякував керівництву військового медичного центру ВПС України за підтримку і допомогу і побажав усім військовим льотчикам наших збройних сил та військовим медикам Божої допомоги і покровительства святого воїна благовірного князя Олександра Невського, пам’ять якого Церква відзначала того дня.
Прес-служба Вінницької єпархії