Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2009. КИЇВ Блаженніший Митрополит Володимир зустрівся з керівниками єпархіальних відділів по взаємодії зі Збройними Силами

20 листопада, в рамках щорічних зборів військового духовенства Української Православної Церкви, до предстоятельської резиденції Блаженнішого Митрополита Володимира у Києво-Печерській Лаврі завітали керівники та співробітники єпархіальних відділів по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України.
Голова Синодального військового відділу УПЦ архієпископ Львівський і Галицький Августин коротко розповів Його Блаженству про форум, який пройшов цими днями в приміщенні Київської Духовної Академії та столичному будинку офіцерів.
На період з 19 по 20 листопада Синодальний військовий відділ УПЦ забезпечив делегатам проживання та харчування в серці українського Православ’я – Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Вони мали можливість поділитися своїми напрацюваннями, поспілкуватися з керівниками військових Відділів інших єпархій, побачити, як вони працюють, розповісти про проблеми та складнощі, що виникають під час організації співпраці зі Збройними Силами та правоохоронними органами.
«Спільними зусиллями ми спробували знайти адекватні та вдалі рішення, — відзначив зокрема архієпископ Августин, — вдалося це нам чи ні, покаже час».
Важливою складовою цього заходу стала спільна Божественна літургія в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, що була звершена 20 листопада.
Збори військового духовенства Української Православної Церкви – це робоча зустріч, проведення якої обумовлене необхідністю виведення співпраці Церкви зі Збройними Силами та правоохоронними органами на новий етап.
У свою чергу Блаженніший Митрополит Володимир наголосив на важливості здійснення пастирської опіки над людьми у погонах, подякував керівникам єпархіальних військових відділів за добру службу; побажав Божої допомоги та подальших успіхів на цій ниві.
На згадку про зустріч Архіпастир подарував гостям книжки «Житія святителя Димитрія Ростовського» сучасною українською та російською мовами, а також диск із Акафістом святителю Миколаю у виконані хору Київського Свято-Троїцького Іонинського чоловічого монастиря.
orthodox.org.ua