Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.09.2009. ЛУЦЬК. В Києві відбулась зустріч проректора ВДС з Головою Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ

На минулому тижні, в Київській Духовній академії і семінарії, архієпископ Бориспільський Антоній, Ректор КДА і С, Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, Голова Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ заслухав звіт проректора з навчальної роботи Волинської Духовної семінарії протоієрея Сергія Ющика про освітньо-наукову діяльність семінарії за 2008-2009 навчальні роки.
В ході зустрічі владика Антоній детально цікавився питаннями організації та забезпечення навчального, наукового та виховного процесів в семінарії, побутовими умовами проживання студентів та викладачів, проведенням богослужбової практики та богослужінь в семінарському храмі.
Після доповіді проректора, владика Антоній затвердив річний звіт по семінарії та подякував ректору ВДС митрополиту Луцькому і Волинському Ніфонту, професорсько-викладацькій корпорації, студентам та співробітникам Волинської Духовної семінарії за труди на благо богословської освіти і науки та благословив їх на подальші успіхи.
В ході розмови владика Антоній зазначив, що сьогодні духовним школам доводиться заново відбудовувати богословську науку в Україні.
Духовні школи в Україні наразі не потребують ані акредитації, ані й простого ліцензування для ведення освітнього процесу. Також в українському законодавстві є відсутнім юридичний механізм для інтеграції духовних і світських систем освіти.
«У той самий час, — зазначив владика Антоній, — історичні реалії висувають перед богословською наукою нові завдання й перспективи, досягти які навряд чи представляється можливим без запозичення досвіду світських гуманітарних дисциплін та інших галузей наукового знання».
Владика Антоній вважає, що ті сфери у богословській освіті, що не пов’язані безпосередньо із пастирством, слід довірити теологічним факультетам світських вищих навчальних закладів або богословським інститутам.
Прес-служба Волинської єпархії