Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.09.2009. БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан прийняв участь в святковому акті передачі храму на честь Георгія Побідоносця на баланс єпархії

В рамках святкування 15-річного ювілею єпархії відбувся святковий акт передачі каплиці на честь святого великомученика Георгія Побідоносця на баланс єпархії.
У заходах взяли участь керуючий єпархією архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, голова Білоцерківської спілки ветеранів Афганістану Василь Васильович Косоротов, представники міської влади та духовенство міста.
Після урочистої частини, архієпископ Митрофан відслужив молебень та заупокійну літію за полеглими воїнами-інтернаціоналістами. Служіння відбулася на площі перед храмом-каплицею на честь святого великомученика Георгія Побідоносця.
Звертаючись до пастви зі словом настанови, архіпастир сказав: «Кожного разу, коли приходиш до цієї каплички, на думку приходять ті трагічні події, які мали місце на початку 80-х років минулого століття, коли наші брати, батьки, виконуючи свій військовий обов’язок, гинули в Афганістані. Сьогодні ми не говоримо про правомірність тих рішень, які приймались тодішньою владою, але ми говоримо про людей, які відали своє життя. Ми говоримо про тих, хто, пройшовши страшні випробування, сьогодні з нами живуть і трудяться. І капличка, це особливе святе місце, де звершується молитва, є символом вічного життя.»