Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.09.2009. ЖИТОМИР. Лідер Партії Регіонів Віктор Янукович розпочав свою робочу поїздку Житомирщиною з молебня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

8 вересня в рамках робочого одноденного візиту до міста В.Ф. Янукович відвідав Спасо-Преображенський кафедральний собор.
З благословення архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського Гурія Віктора Федоровича Януковича зустріли секретар єпархії архімандрит Олексій (Овсянников) і настоятель кафедрального собору протоієрей Стефан Періг. Тут же були присутні духовенство та парафіяни собору, які молилися за богослужінням у день Стрітення Володимирської ікони Божої Матері.
У зв’язку зі службовим закордонним відрядженням керуючого Житомирською єпархією архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського Гурія від імені правлячого архієрея прибулого гостя привітав секретар єпархії архімандрит Олексій (Овсянников). Отець Олексій сердечно подякував Віктору Федоровичу за його добрі справи на благо канонічної Православної Церкви та українського народу, побажавши йому міцності духовних і тілесних сил і допомоги Божої в подальших його добрих починаннях, а також передав благословення архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського Гурія.
Після коротких вітань Віктор Федорович приклався до шанованих ікон собору та ковчега із частками святих мощей.
Потім на честь свята Володимирської ікони Божої Матері духовенством храму був відслужений заздоровний молебень Цариці Небесній, за яким молилися прибулі гості.
Після служби настоятель собору від імені віруючих підніс у подарунок Віктору Януковичу літературну роботу місцевих письменників «Ми не повинні боятися ніяких страждань…», у якій йдеться про мучеників Житомирщини, які безневинно постраждали у роки безбожного комуністичного режиму. У свою чергу ігуменя Свято-Анастасіївського житомирського жіночого монастиря Михаїла (Фурманець) від імені чернецтва єпархії з найкращими напутніми побажаннями подарувала Віктору Федоровичу ікону Божої Матері «Споручниця грішних Корецька».
У цей урочистий день Віктор Янукович засвідчив духовенству та віруючим Житомирщині свою глибоку повагу й відзначив високе значення канонічної Православної Церкви в житті та розвитку українського суспільства. З теплими словами Віктор Федорович Янукович підніс у дар кафедральному собору ікону Божої Матері «Володимирська».
Насамкінець гості сердечно подякували духовенству та парафіянам за вчинений прийом і висловили свою готовність до подальшого співробітництва.
Прес-служба Житомирської єпархії