Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.09.2009. УКРАЇНА-ІТАЛІЯ. Делегація Української Православної Церкви бере участь в роботі міжнародної конференції в Босе

9 вересня в монастирі Бозе на півночі Італії почала роботу XVII Міжнародна екуменічна конференція з православної духовності.
Форуми в Бозе є традиційними. Вони завжди збирають провідних православних богословів із усього світу, а також католицьких дослідників, що займаються вивченням східнохристиянської духовної традиції. Ініціатором проведення конференцій є пріор монастиря Бозе отець Енцо Б’янкі.
Цього року тема конференції така: «Духовна боротьба в православній традиції». Для участі в заході прибули представники Константинопольскої, Антіохійської, Руської, Румунської, Сербської, Болгарської та Еладської Православних Церков. З благословення Блаженішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до Бозе направлена і офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з єпископом Сумським і Охтирським Євлогієм. До складу делегації увійшли голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архімандрит Кирил (Говорун), а також представники Київських Духовних Академії та Семінарії: помічник ректора з науково-дослідницької роботи Володимир Бурега, старший помічник проректора з виховної роботи Ігор Базаринський та викладач ієромонах Сільвестр (Стойчев).
З вітаннями на адресу конференції звернулися Патріарх Константинопольський Варфоломій, Патріарх Московський та всієї Русі Кирил, Державний секретар Ватікану кардинал Тарчизіо Бертоне. Також надіслали свої привітання Блаженніший Митрополит Володимир та ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільский Антоній.
Форум в Бозе триватиме до 12 вересня. Протягом цих днів заплановано заслухати та обговорити 15 доповідей. Серед доповідачів митрополит Мінський та Слуцький Філарет, ректор Санкт-Петербургскької Духовної Академії єпископ Гатчинський Амвросій, митрополит Діоклійський Калістос (Константинопольский Патріархат), митрополит Великотирновський Григорій (Болгарська Православна Церква), отець Енцо Б’янке та інші православні та католицькі дослідники. Крім доповідачів в роботі конференції беруть участь близько 250 гостей. Головними темами обговорення є: біблійні основи аскетичного подвигу, духовна спадщина письменників-аскетів Східної Церкви, особливості аскетичного вчення в традиціях різних Помісних Церков, духовна боротьба у сучасному світі.
orthodox.org.ua