Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.09.2009. ВІННИЦЯ. У день вшанування ікони Божої Матері «Пантанасса» віруючі пройшли Хресною ходою з чудотворним образом довкола одного з міських мікрорайонів

Понад тисяча віруючих взяли участь у хресному ході, який проходив у Вінниці 30 серпня, в день святкування ікони Пресвятої Богородиці «Пантанасси». Такий хресний хід проводився вперше, з благослевення архієпископа Симеона та з ініціативи благочинного храмів м. Вінниці протоієрея Миколая Давидовського.
За словами отця Миколая, організатори Хресного ходу ставили за мету обійти з молитвою один з мікрорайонів Вінниці, що має назву «Вишенька» і в якому знаходиться Хрестовоздвиженський храм, де перебуває чудотворна копія славнозвісної ікони Пресвятої Богородиці «Пантанасса». «Ми хотіли, аби ікона у день свого свята була обнесена навколо місця, де ми живемо, — каже священик, — щоб воно перебувало під благодатним Покровом Божої Матері, щоби в нас було менше хвороб, аварій, сімейних сварок, інших негараздів».
Влада міста пішла назустріч ініціативі єпархії та духовенства й дозволила проведення цього хресного ходу, який пройшов вулицями: Келецькою, 600-річчя, Хмельницьким шосе, Квятека і Стахурського. Молитви лунали протягом всього шляху, а біля храмів в ім’я святителя Луки Кримського, апостола Андрія Первозванного та Хрестовоздвиженського храму були відправлені урочисті молебні.
За словами організаторів, велика кількість людей, які взяли участь у хресному ході без усілякої реклами, просто за велінням серця, надихає на те, щоб майбутнього року з Божого благословення й допомоги повторити такий хресний хід, не лише в межах одного мікрорайону, а навколо всього обласного центру
Прес-служба Вінницької єпархії