Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.06.2009. КИЇВ. Рада у справах душпастирської опіки визначила план діяльності на 2009 рік та пропозиції до проекту нової редакції Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації»

Перше робоче засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України відбулося 10 червня. Як повідомили у Департаменті гуманітарної політики Міністерства оборони України, у засіданні взяли участь представники всіх релігійних організацій – членів Ради, директор та представники Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони України, представник громадської організації «Інститут релігійної свободи».
Присутні обговорили План роботи Ради на 2009 рік. Але основною темою обговорень були пропозиції до проекту нової редакції Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» в частині, що стосується задоволення релігійних потреб військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України.
На засіданні також були підняті низка питань, які назбиралися впродовж доволі тривалого періоду діяльності священнослужителів серед військовослужбовців Збройних Сил України.
На подальших своїх засіданнях члени Ради мають намір обговорити питання задоволення релігійних потреб воїнів-миротворців, механізми забезпечення функціонування храмів, каплиць, молитовних кімнат, діючих на території військових частин, установ та організацій Збройних Сил України, розглянути різні аспекти релігійного навчання віруючих різних релігій та конфесій, підготовки священнослужителів для їхнього служіння серед військовослужбовців Збройних Сил України, а також – підійти до укладання Концепції душпастирської опіки військовослужбовців Збройних Сил України.
Довідка: Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України створена на виконання Меморандуму про співпрацю у справах душпастирської опіки військовослужбовців Збройних Сил України (2008), відповідно до наказу Міністра оборони України від 17.03.09 № 115 «Про затвердження Положення про Раду у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України» і складається з представників наступних релігійних організацій: Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви в Україні, Української Автокефальної Православної Церкви, Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів та Духовного управління мусульман України.
РІСУ