Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.06.2009. ПОЛТАВА. В міському пологовому будинку відкрито відділення спільного перебування матері і дитини

10 червня, в міському клінічному пологовому будинку відбулось відкриття відремонтованого 3 поверху відділення спільного перебування матері і дитини.З травня цього року був розпочатий капітальний ремонт цього поверху, і на сьогодні пологовий будинок має 21 сучасну кімнату підвищеної комфортності.
На відкритті відділення були присутні міський голова Полтави Андрій Матковський, секретар міської ради Олександр Козуб, ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка професор Володимир Онищенко, депутати міської ради, лікарі, медичний персонал будинку.
На запрошення головного лікаря міського пологового будинку Наталії Удовицької та з благословення Високопреосвященнішого архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, участь у відкритті відділення взяли настоятель Свято-Серафимівського храму Полтави протоієрей Михаїл Волощук та прес-секретар єпархії ігумен Тихон (Васильєв).
Після вступного слова міського голови, заслуженим працівникам пологового будинку були вручені грамоти та подяки. Після цього відділення було освячене.Міський клінічний пологовий будинок єдиний в місті родопомічний заклад, що розрахований на 185 ліжок. В пологовому будинку працює 300 медичних працівників.
Протягом року в міському пологовому будинку відбувається понад 3 тисячі пологів, щорічно їх кількість збільшується на 300-350. В середньому за добу відбувається від 8 до 12 пологів.
У березні 2008 року в пологовому будинку була введена в дію санбаклабораторія, що дає тепер можливість керувати санітарно-епідеміологічним режимом пологового стаціонару, знизити показники невиношування вагітності, передчасних пологів, народження тяжкохворих, інфікованих дітей. Тим самим пологовий будинок став першочерговим об’єктом в реалізації міської комплексної програми «Лелека над містом».
Прес-служба єпархії