Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.05.2009. КИЇВ. У Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відбудеться VII Міжнародна наукова конференція «Православ’я – наука — суспільство: питання взаємодії»

Міжнародний форум паройде 27-29 травня. Головним спрямуванням конференції буде дослідження матеріальних джерел з історії Церкви. За словами завідувача відділу наукових видань Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Костянтина Крайнія науковий форум присвячено пам’яті митрополита Євгенія Болховітінова.
Конференція розгляне низку питань:

– історіографічні, джерелознавчі та методологічні проблеми дослідження історії Церкви;
– археологічні дослідження пам’яток церковної давнини;
– історія Церкви в біографіях видатних діячів;
– правові аспекти діяльності християнської Церкви: історія і сучасність.
До оргкомітету конференції надійшло близько 60 заявок на участь від науковців з різних регіонів України, а також з Росії та Польщі.
Доповіді учасників конфренції присвячені новим знахідкам у печерах Києво-Печерської Лаври та дослідженню з історії Церкви у 30-ті роки XX століття.
У рамках щорічної конференції організатори видадуть «Болховітіновський щорічник» з доповідями учасників та власними науковими працями.
Початок конференції о 10-00.
У перший день форуму будуть працювати секції – «Історіографічні, джерелознавчі та методологічні проблеми дослідження історії Церкви» та «Історія та правові аспекти діяльності Церкви».
На другий день (28 травня) запланована робота секції «Археологічні дослідження пам’яток церковної давнини» та виїзне засідання на археологічних розкопках.
У останній день конференції (29 травня) відбудеться засідання «круглого столу» «Публікація джерел з історії Церкви: проблеми та перспективи».

РІСУ/прес-служба УПЦ